Mic jurnal de sarcină – trimestrul II

Continuăm să vă prezentăm partea a doua a micului jurnal de sarcină… Pentru cei care nu au citit prima parte a jurnalului, îl găsiți aici.

6

Săptămâna 14

Copiii merg iarăși la Botoșani în vacanță la bunici, mătuși și străbunici. Așa că profit de ocazia asta și ies cu Vlad la o plimbare în Copou. Ba chiar ne cumpărăm și câte o înghețată…. Ce viață……

Săptămâna 15

Deși suntem mutați de o lună de zile încă mai avem foarte multe lucuri de pus la punct. Așa că operațiunea de despachetare din cutii și bagaje continuă… După care mai tragem o fugă pe la magazine să mai cumpărăm mărunțișurile necesare noii locuințe. Măcar acum facem cumpărăturile în liniște, fără să avem copiii după noi…..

Săptămâna 16

Zilele acestea am trecut prin niște schimbări importante în relația mea cu Filip. Am ajuns într-un moment pe care mi l-am dorit dar pe care nu credeam (în ultima vreme) că îl voi trăi  – autoînțarcarea. A fost un proces lung, dar frumos iar alăptarea nu a însemnat doar hrană, ci și iubire, siguranță, încredere, alinare (și lista poate continua…)…. Filip este mai încăpățânat decât surioara lui, așa că a trebuit să gestionez cu răbdare multe din emoțiile sale, iar alaptatul m-a ajutat în acest sens. Desigur, că după ce am rămas însărcinată s-au rărit supturile – sânii erau mult mai sensibili și nu suportam să stea atașat prea mult timp. Așa că îi spuneam că mă dor iar el încerca să stea cât mai liniștit și de multe ori își și scurta suptul (care oricum era rar, în ultimele luni mai sugea seara și dimineața).

Săptămâna 17

Treabă, treabă și iarăși treabă….. Săptămâna aceasta am hotărât să facem sfințirea casei – totul a fost într-un cadru restrâns, doar rude și câțiva prieteni apropiați… Așa că, în zilele anterioare evenimentului am tras tare pentru a pregăti casa. Noroc că perioada aceasta de sarcină este printre cele mai ușoare – fără grețurile primului trimestru dar cu destulă energie. Cu excepția unor ușoare dureri de spate, totul a mers ca uns…

Săptămâna 18

Of, of, of…. Durerile ușoare de spate devin din ce în ce mai puternice. Ba chiar au început să coboare spre șold și, uneori, în astfel de momente nici nu mă mai pot mișca… Știu, bebele apasă pe nervi dar îmi este frică să nu dau în hernie. Pe deasupra, am început să am și arsuri gastrice destul de serioase – la celelalte sarcini aveam arsuri abia după jumătatea trimestrului trei de sarcină, așa că noua mea stare de gradivitate nu este tocmai plăcută…

Săptămâna 19

Atât eu, cât și Vlad suntem copleșiți de emoții. Filip revine la grădiniță (în grupa mică) iar Ecaterina  merge la școală în clasa pregătitoare. Scumpa noastră este școlăriță iar noi nu ne dăm seama când a trecut timpul atât de repede… îmbătrânim, asta este concluzia noastră….

Săptămâna 20

Probabil și din cauza faptului că burtica este evidentă, copiii încep să conștientizeze faptul că vor mai avea un frățior/surioară. Cel mai mult mă uimește Filip – imediat cum vede prin cărți femei însărcinate, mi le arată și îmi spune „Uite, mami, tu ești!”. În plus, dacă acum câteva săptămâni în urmă, când îl întrebam ce o să îi dăm de mâncare la bebeluș, el zicea că o să îi dăm cărniță, acum a acceptat să îi dăm și țiți….

Săptămâna 21

Săptămâna aceasta am avut morfologia fetală pentru trimestrul II de sarcină. Se pare că vom avea o fetiță….

Săptămâna 22

Îmi este din ce în ce mai greu la serviciu. Munca mea nu presupune efort fizic, mare majoritate a timpului lucrez la birou. Problema sunt scările ce trebuie urcate – ca să ajung la etajul 2, trebuie să fac cel puțin 2 opriri pe drum. Noroc că am colegi simpatici care văd situația mea și mai strecoară câte o glumă….

Săptămâna 23

Iarăși ecografie (trebuiau verificate niște măsurători rămase restante de acum 2 saptămâni – la morfologia fetală bebe3 nu a avut chef să stea liniștit). Așa că, uitându-se încă o dată, doctorul și-a schimbat părerea….. cică vom avea un băiețel…. Vlad, la auzul noii vești, a oftat adânc….

Săptămâna 24

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva…. Agitație foarte mare la serviciu  (se organizează evenimente noi) iar Vlad este implicat și el, ca în ceilalți ani, la corturi. Așa că, da, după cum spuneam, agitație mare…. Dar și o bucurie pe care doar Cuvioasa ți-o poate da…..

Săptămâna 25

De felul meu, am fost o persoană sănătoasă, fără internări (exceptând nașterile) sau alte probleme grave. Așa că îmi este destul de greu să mă țin de medicamente și să fac tot felul de analize. Dar, trebuie, lunar, să fac urocultura și să dau sânge pentru diverse investigații (Toxo și hemoleucograma). Știu, fac foarte puțin față de alte femei însărcinate, dar încep să mă satur (într-o dimineață a trebuit să mă reprogramez pentru luat sânge deoarece am mâncat fără să îmi dau seama)….

Săptămâna 26

În această perioadă, doctorul meu a început să mă cheme la controale din 2 în 2 săptămâni. Așa că, am hotărât să fac aceste controale la maternitate (mai practic și mai ieftin decât la cabinet privat). Însă, conform noului regulament al maternității, nu este de ajuns să vii cu bilet de la medicul de familie pentru a beneficia de o consultație gratuită, trebuie neapărat să ți se facă internare de zi!!!! Atât mi-a trebuit! Nu știu cum s-a întâmplat, dar în ziua în care mi s-a făcut internarea de zi (pentru control și câteva analize de sânge), s-au mai internat și alte câteva zeci de viitoare mămici (tot ca în cazul meu, cu internare de zi). A fost groaznic…. Am stat la rând la ghișeul pentru internări vreo 2 ore și jumătate! În picioare!!!!! După aceea, treci pe la garderobă, sus în salon etc… Am mai aflat că la internare, pe lângă trimiterea de la medicul de familie și cardul de sănătate, ți se mai cere și adeverință de la serviciu care să ateste faptul că ești asigurată!!!! Atunci, pentru ce mai este cardul acesta de sănătate dacă nici măcar o informație ca aceasta nu poate stoca și tot trebuie să umbli cu teacul de adeverințe după tine????

Săptămâna 27

Ecaterina mea a împlinit 6 ani!!!! La mulți ani, scumpa noastră! Atât eu, cât și tati suntem niște norocoși pentru că avem un copil ca tine! De multe ori ne și mirăm de câtă empatie, sensibilitate, inteligență și răbdare dai dovadă…. și ne întrebăm de unde le-ai moștenit că noi doi, împreună, nu avem nici jumătate din cât ai tu! Te iubim mult!

Va urma…..

Un gând despre „Mic jurnal de sarcină – trimestrul II”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s