Maraton de sănătate by Secom

Pe Oana Moraru am început să o citesc când Ecaterina mea era în grupa mare la grădiniță iar noi, părinții, ne pregăteam, din punct de vedere psihic, pentru intrarea la școală a fetei noastre. Pentru mine a fost o perioadă de mare zbucium, decizii de luat (E. împlinește anii în noiembrie, deci, am fi putut să o mai ținem un an la grădiniță și să repete grupa mare), sentimente de vinovăție (mai ales când studiam ofertele de la școlile private fiind conștientă că nu am posibilitățile materiale să îmi țin copiii la o școală particulară). Știam totuși că nu vreau un copil de nota 10, ci un copil care să învețe pentru a acumula cunoștințe și nu puncte în catalog. Știam că vreau să fie un copil care să meargă la școală cu bucurie, să își facă prieteni și nu să concureze pentru cea mai mare medie. Și, de asemenea, știam că fata mea este un copil cu mare dorință să învețe lucruri noi, dar, pe parcurs, mă temeam să nu îi fie strivită acesastă dorință de programe încărcate, manuale scrise aiurea sau profesori care uită să fie empatici. Cu aceste temeri am pornit la drum în acest an școlar și, mulțumesc Lui Dumnezeu, până acum totul merge bine (da, știu că sunt abia la început), deși o văd mai obosită decât era înainte.

Așadar, știind că urma să o dăm pe Ecaterina la școală, anul trecut am participat la două conferințe ținute de Oana Moraru. Mă bucur că am facut-o, deoarece în acest fel am putut să văd un pic sistemul școlar și din perspectiva unui profesor, să înțeleg de ce mai trebuie respectată și programa școară (eu consideram că elevul trebuie lăsat în ritmul lui să acumuleze cunoștințe – dar nu, este o anumită vârstă a copilului care trebuie valorificată de către profesor și părinte) și să vedem cum putem ajuta copilul să facă față provocărilor de la școală. Oana este un om minunat, cu o experiență bogată în învățământ (a predat de la clasa întâi până la liceu) și un părinte la rândul ei (un alt aspect ce mi-a plăcut la conferințe a fost că prezenta și lucrurile din perspectiva ei ca părinte).

Așadar, vă recomand să mergeți la Maratonul de Sănătate, eveniment organizat de Secom Romania. Intrarea este gratuită, însă trebuie să completați un formular de participare. Detaliile evenimentelui la aveti aici.

Va mai participa și Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela, medic pediatru foarte cunoscut în Iași, care m-a ajutat foarte mult când Ecaterina avea câteva luni și, în neștiința mea, îi dădeam completare de lapte praf când, de fapt, nu avea nevoie. Dacă aș fi continuat cu biberonul, E. ar fi renunțat la sân (deja dădea semne că nu îl mai accepta) și nu am fi continuat poveste noastră într-ale alăptării până la aproape un an și jumătate (când am rămas însarcinată cu Filip).

Mraton de sanatate

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s