Carte de poveste senzorială – Fata babei și fata moșului

Copiii mei adoră poveștile. Ecaterina în fiecare seară așteaptă întâi povestea spusă de tati și apoi adoarme. Una din preferatele ei este povestea lui Ion Creangă – Fata babei și fata moșului. Și cum noi ne inspirăm mult de la ei, am hotărât să cosasem o carte care să ilustreze această poveste românească.

DSC06149

Cartea este compusă din două părți intercalate – povestea scrisă la mașina de cusut (reformulată pentru a se putea încadra într-un anumit număr de pagini) și câteva pagini care ilustrează anumite momente cheie din povestea noastră.

Prima pagină o ilustrează pe fata moșului. Copiii pot învăța să împletească părul fetei și să facă un nod la bluza fetei.

DSC06151

Cățelușa din poveste are la gât o salbă de galbeni prinsă cu catarame (Filip adoră să închidă și să deschidă cataremele acestea).

DSC06152

Urmază părul plin de omizi colorate. Acestea se pot detașa (sunt prinse cu scai) și se pot înlocui cu pere. Pe aceeași pagină am reprezentat și fântâna.

În poveste am introdus și cufărul cu bogății al fetei moșului. Acesta se închide cu ajutorul unei capse.

DSC06156

Și cum și fata babei face parte din poveste, i-am făcut și ei o pagină. Aceasta reprezintă traseul străbătut de ea pentru a ajunge la casa Sfintei Duminici. Dacă priviți cu atenție, se vede cum ea trece pe lângă cățelușă, păr, fântână și cuptor dar nu interacționează cu ele.

Aceasta este povestea prezentată de noi. Sperăm să vă placă!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s