Când au crescut?

Îmi amintesc perfect acele momente când i-am întâlnit pentru prima dată, la câteva ore de la naștere – Ecaterina mi s-a părut cel mai frumos bebeluș pe care l-am văzut, era bolfoasă și dormea mult iar Filip invers, dormea doar la mine în brațe și foarte slăbuț în comparație cu soră-sa, mi s-a făcut instant milă de el (acum, în mod sigur, plăpând și slăbuț nu mai este voinicul meu).

Cronologic, au trecut aproape 4 ani și jumătate de la nașterea Ecaterinei… Dar mie nu îmi vine să cred și mai verific încă o dată calendarul căci am impresia că au trecut doar 5 luni, hai, poate maxim un an. Când mi-au crescut copiii? S-a comprimat timpul cumva? Și uite așa mă trec niște fiori, fiindcă au trecut aproape 5 ani ca 5 luni, 5 ani în care eu încă îi miros, îi respir, îi sărut și nu mă mai satur de ei.

Ecaterina este atât de răbdătoare, ancorată în lumea aceasta pe care vrea să o descopere în fiecare zi prin întrebări și activități diverse și mă sperie faptul că îmi vorbește de faptul că vrea să meargă la școală și să învețe să citească. Unde se grăbește să crească? Poate că am fost atât de preocupată de grijile zilnice că nu mi-am dat seama că deja mă ajută la treburile casnice (spală vase, strânge haine) și își semnează desenele cu litere de tipar. Iar Filip, pe care îl vedeam încă mic, mi-a recitat de 8 martie prima lui poezie. Uite așa ajung să se dezlipească ușor de mine iar eu nu sunt pregătită pentru asta și îmi dau seama că viața asta de om nu îmi ajunge să îi iubesc, este mult prea scurtă.

Atunci, ce să fac? Trăim cât mai mult în prezent, nu în trecut sau preocupați de viitor. Asta am învățat de la copii – să nu lăsăm zilele să treacă fără să le valorificăm pe fiecare în pare, fie măcar cu un pupic, o îmbrățișare sau un simplu te iubesc. Iar nopțile și diminețile sunt și ele grozave, când mă trezesc și ei încă dorm. Atunci îi admir, îi miros, îi sărut și mă umplu de și mai multă iubire, deși cu o zi înainte credeam că inima mea e plină până la refuz de dragoste pentru ei.

 

Imagine0168
Ecaterina în primele ore de viață, la maternitate.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s